Volgens mij bedoel je de garantiedagloonregeling. Zie de site van het UWV:
“Was u werkloos en bent u gaan werken in een baan met een lager loon? En bent u nu opnieuw werkloos? Dan krijgt u meestal ook een lagere uitkering omdat u een lager dagloon heeft. Maar soms krijgt u toch een WW-uitkering die net zo hoog is als uw eerdere uitkering. Uw uitkering wordt dan berekend met het oude, hogere dagloon dat wij gebruikten voor uw vorige WW-uitkering. Dit is het garantiedagloon.”
Bron: http://www.uwv.nl/zoekresultaten/particulieren/antwoord.aspx
Op de site van het UWV staan ook de voorwaarden beschreven. Het komt erop neer dat je binnen twee jaar na je eerste ontslag bent gaan werken in een baan met lager loon (dus om werkloosheid te voorkomen) dat je als je dan binnen drie jaar opnieuw werkloos wordt, je recht hebt op een WW-uitkering die gebaseerd is op je eerste dagloon. Het hogere loon dus.
Dat gaat dus niet over dat je tóen een aanvullende uitkering aan had kunnen vragen: als je werkt, heb je namelijk geen recht op WW. Tenzij je veel minder werkt dan je zou willen, maar dan houd je natuurlijk gewoon de sollicitatieplicht om meer werk te zoeken. WW kun je ook in principe niet met terugwerkende kracht aanvragen. Misschien dat wél je uitkering nu met terugwerkende kracht verhoogd kan worden als je inderdaad recht hebt op de garantiedagloonregeling, maar dat durf ik zo niet te zeggen.
Dit is iets wat je bij het UWV zult moeten bespreken.