De opvolger van Site@School is daar! Met nog veel meer ‘schoolse’ features dan de oude S@S. We noemen er een paar:
* Grote nadruk op veiligheid. Goede beveiliging van data, wachtwoorden, beveiliging tegen virussen (belangrijk in een school met whizzkids!).
* Zeer volledige, rijk geïllustreerde handleidingen. Updates dagelijks beschikbaar.
* Robuust en stabiel ontwerp dat bestand is tegen ondeskundig gebruik.
* Onbeperkt aantal sites en Intranetten. Nu kan iedereen een site hebben. Iedere groep, het bestuur, de brede school, de directie, het team, leerkrachten, oudercommissie, MR, etcetera. En daarbij ook nog voor iedereen een afzonderlijk en goed beveiligd Intranet.
* Sites (Areas heten ze in Website@School) zijn zeer eenvoudig samen te voegen of te splitsen. Daarmee is iedere site-structuur mogelijk.
* Onbeperkte diepte in secties, sub-secties, sub-sub-secties, etcetera. Ook secties kunnen verpaatst worden naar andere sites. Hiermee zijn buitengewoon ingewikkelde sites eenvoudig te maken. En toch blijft alles eenvoudig te beheren.
* Pagina's: zichtbaar of onzichtbaar, met embargo- en verloopdatum en talloze andere features. Het is bijvoorbeeld mogelijk een site te maken die alleen met afbeeldingen werkt en ook navigeert. Ideaal voor kleuters en analfabeten.
* Website@School is ideaal voor blinden en slechtzienden. Met een braille terminal kan een blinde beheerder er uitstekend mee uit de voeten.
* Geen CSS, maar BSS (Bazaar Style Style). Beheerders kunnen zelf de hun eigen stylesheet aanpassen. Dat geeft onbeperkte vrijheid in vormgeving.
* Role Based Access Control (RBAC). Kort gezegd, een zeer fijnmazig systeem om permissies aan gebruikers toe te kennen, variërend van ‘niets’ tot ‘alles mag’. En nog eenvoudig te bedienen ook.
* Eenvoudig te vertalen. Website@School is nu al downloadbaar in het Nederlands, Engels en Spaans.
* Eenvoudig te installeren, compleet met demonstratie data (een school in het klein) zodat je meteen aan de slag kan met de Rondleiding. Installatie ook in het Nederlands met een GUI (Graphical User Interface). Geen gepruts met configuratie files.
* Uitstekende documentatie voor de ontwikkelaars.
* Website@School installeert op Windows en Linux servers.
* En de code? Kunt je die lezen? Oordeel zelf en mail ons.
* Last but not least: Website@School is niet alleen een CMS voor scholen, het is in zichzelf ook een middel om te leren. Leerlingen kunnen beheertaken leren, kunnen hun eigen site onderhouden, kunnen opmaak leren (HTML) en met hun eigen style sheet de beginselen van het programmeren oefenen. Dit alles zonder dat het systeem zelf gevaar loopt, of dat ze hun eigen werk verprutsen.
* En nog veel meer, lees daarvoor het manual. Zie gegevens hieronder.
Een online manual staat op:
De website met alle gegevens en download locaties vind je op:
Vraag: Is Website@School helemaal af?
Antwoord: Nee, nooit. Feature request zijn zeer welkom.
Namens het Website@School Team,
Karin