PO-Raad: Fractieleiders bij onderwijsmanifestatie

  • marc

    Woensdag 9 februari vindt de onderwijsmanifestatie in Nieuwegein bij Utrecht plaats tegen de bezuinigingen op Passend onderwijs. De fractieleiders Cohen (PvdA), Sap (Groen Links) en Roemer (SP) hebben inmiddels laten weten te willen spreken tijdens de bijeenkomst. Andere politici zijn ook uitgenodigd, maar hebben nog geen definitief antwoord gegeven. Wij hopen op ieders komst om de politici het geluid vanuit het onderwijsveld te laten horen.

    De petitie tegen de bezuinigingen is inmiddels meer dan 60.000 keer ondertekend en in het hele land worden momenteel bussen gehuurd om naar Nieuwegein te komen. Het is duidelijk dat het kabinetsbesluit, om te gaan bezuinigen op Passend onderwijs, op veel verzet stuit; bij personeel en bij ouders.

    lees meer: http://www.poraad.nl/index.php?p=19641&nieuws_id=885927

  • Linders

    Ik vind het erg onredelijk dat leraren meer geld eisen, terwijl ze volstrekt onvoldoende gebruik maken van internetvideo's en educatieve webfora voor onderwijs.

    De landelijke overheid moet alle lessen ook aanbieden via webvideo's en webfora. Leerlingen kunnen dat gebruiken als huiswerk en bijles.

    Ook scholen kunnen daar zelf initiatieven in nemen. Door zulk aanvullend internetonderwijs zijn er minder klassikale lessen nodig. Daardoor zijn er minder leraren nodig en daardoor kunnen de lerarensalarissen per uur omhoog bij gelijkblijvend budget.

    Educatieve webvideo's kunnen heel goedkoop worden gemaakt door gewoon bestaande klassikale lessen op te nemen en dat op internet te zetten. Ook kunnen bestaande Engelstalige webvideo's worden ondertiteld of leerlingen kunnen die video's in het Engels beluisteren.

    Halveer het salaris van schoolmanagers, want die salarissen zijn absurd hoog en de scholen worden nu niet beter georganiseerd dan dertig jaar geleden. Bovendien trekken te hoge salarissen managers aan die niet werken uit idealisme maar voor veel geld en status. Scholen hebben betrouwbare managers nodig met idealisme, voor wie geld niet het belangrijkste is.

    Het moet scholen worden verboden om reclame te maken voor zichzelf, want dat wordt betaald van belastinggeld en dat geld wordt onttrokken aan geld dat nodig is voor onderwijs.

  • Marto

    Wanneer komt er een parlementair onderzoek naar besteding van het onderwijsgeld?

    Welk deel van het belastinggeld voor het onderwijs komt er op de werkvloer terecht?