Tilburgse besturen vrezen voor onderwijskwaliteit

  • marc

    T-Primair (zeven besturen voor primair onderwijs in en rond Tilburg), heeft aan minister Van Bijsterveldt in een brief haar zorgen uitgesproken over de tekortkoming in de (financiële) randvoorwaarden om goed onderwijs te kunnen blijven geven.

    Het is de zoveelste brief aan de minister waarin schoolbesturen hun zorgen uiten. Deze en andere brieven kunt u nalezen in het dossier op de website van de PO-Raad: http://www.poraad.nl en http://www.poraad.nl/index.php?p=19641&nieuws_id=581826

  • Kade

    Er gaat juist veel teveel geld naar onderwijs in Nederland, namelijk 26 miljard per jaar. (En we hebben maar 17 miljoen inwoners.) Onderwijs is daarmee de grootste kostenpost voor de Nederlandse overheid. Onderwijs is te verbeteren door alle lessen en colleges ook aan te bieden via webvideo's. Leerlingen en studenten kunnen dan thuis de lessen nog eens rustig bekijken. En leerlingen moeten thuis vragen kunnen stellen aan heel goede leraren via webfora. Kan de PO-raad zich daar voor inzetten?

    Die maatregelen zijn sterk kostenbesparend en verbeteren de leerprestaties flink, volgens onderzoek. In Amerika worden webvideo's al vijf jaar gebruikt om aanvullend onderwijs te geven. Nederland loopt daarmee vreselijk achter.

    Verder moet er bezuinigd worden op de veel te hoge salarissen van Nederlandse onderwijsmanagers. Dat extra geld kan namelijk beter worden besteed aan aanvullend digitaal onderwijs. En sinds de salarissen voor onderwijsmanagers enorm zijn gestegen, is de onderwijskwaliteit niet verbeterd. Ook kunnen te hoge salarissen managers aantrekken die niet op basis van idealisme werken maar die vooral voor het geld gaan en voor hun eigen belangen. Dat is niet in het belang van leerlingen en studenten.