http://www.youtube.com/watch?v=JU8vxzPQHBI

Kids4Kids is een project ten bate van UNICEF waarbij een groep enthousiaste studenten met een Amerikaanse gele schoolbus van Nederland naar Peking rijdt. Het streven is een wereld met beter onderwijs.

In eerste instantie is er een actie op basisscholen in Nederland, waarbij studenten gastlessen geven over de Oude Zijderoute, UNICEF en kinderrechten. Daarbij gaan de basisschoolleerlingen door middel van een sponsorloop geld ophalen voor UNICEF.

Vervolgens neemt het Kids4Kids team de scholieren en het Nederlandse publiek zogenaamd mee op reis langs de Oude Zijderoute. Tijdens deze reis worden scholen en onderwijsprojecten bezocht om culturele en geografische verschillen en de invloed hiervan op het onderwijs te belichten. Tevens wordt gekeken hoe het is gesteld met het 2de milleniumdoel: in 2015 gaan alle kinderen naar school.

Het project wordt op professionele wijze gepresenteerd met korte documentaries en is te volgen via de media, Facebook, Hyves, Twitter en www.kids4kidsproject.nl. Door het creëren van media aandacht wordt het algemene bewustzijn over het feit dat elk kind recht heeft op onderwijs vergroot.

Kids4Kids zoekt nu studenten voor het onderwijs op de basisscholen! Geintersseerd? Bezoek dan de website!