20 september 2010

Humanitas gaat via elearning vrijwilligers trainen in online hulpverlening

Vanaf begin april 2010 hebben de Humanitas Academie en Het Luisterend Oog de handen ineen geslagen om een digitale leeromgeving te bouwen van waaruit vrijwilligers getraind kunnen worden. Een uitbreiding op de al bestaande deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers van Humanitas.

1 oktober digitale deuren open

De leeromgeving is inmiddels gebouwd en deze is gevuld met de chattraining die alle vrijwilligers van Het Luisterend Oog volgen voordat zij aan de slag gaan met het chatten. Vanaf 1 oktober 2010 gaan de deuren van deze digitale omgeving open en zullen de eerste vrijwilligers met de training starten. Achter deze deuren vinden zij theorie over bijvoorbeeld Humanitas, communicatie, chatmethodiek, etc. Naast de theorie zijn er ook leuke filmpjes en is er uiteraard veel interactie.

Ook met beperking als vrijwilliger aan de slag

Een gedeelte van de vrijwilligers zal de training geheel vanuit de eigen woning volgen. Zij hebben bijvoorbeeld een beperking waardoor het voor hen niet of zeer moeilijk is om naar een trainingslocatie te reizen. Dit sluit mooi aan op het vrijwilligerswerk bij het Chatproject dat ook vanuit huis gedaan kan worden. Zo´n 25% van de huidige groep vrijwilligers heeft een beperking.

Er is ook een groep vrijwilligers die voor een gedeelte thuis leert en ook deelneemt aan bijeenkomsten op locatie. Zij doen bijvoorbeeld een aantal oefeningen zelfstandig en bespreken deze op locatie met de groep na.

Interesse in deelname?

Bent u geïnteresseerd in deelname aan de training dan kunt u contact opnemen met Raymond Dekker .

Over Humanitas

Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. Ze vinden steun in een van onze 600 projecten, variërend van maatjescontacten bij inburgering tot het doorbreken van eenzaamheid. En van opvoedingsondersteuning tot rouwverwerking.

Die aanpak werkt. Jaarlijks geven onze ruim 10.000 vrijwilligers maar liefst 36.000 deelnemers het zelfvertrouwen terug dat ze nodig hebben om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.

De projecten en activiteiten van Humanitas worden door lokale afdelingen in het hele land georganiseerd. Deze projecten zijn verdeeld over over vijf thema's. Op de website van Humanitas is per thema te zien welke projecten er zijn en bij welke afdeling ze worden aangeboden.

Bron: Humanitas

Zie de groene weblinks in dit artikel:

http://www.e-hulp.nl/nieuws/humanitas-gaat-via-elearning-vrijwilligers-trainen-in-online-hulpverlening/610

www.e-hulp.nl/nieuws/humanitas-gaat-via-elearning-vrijwilligers-trainen-in-online-hulpverlening/610

http://www.humanitas.nl/project

www.humanitas.nl/project