Omdat onze zoon dreigt thuis te komen zitten zoeken wij bedrijven, personen of dergelijke die een ruim budget hebben en zich afvragen of ze nog wat kunnen betekenen voor de medemens.

Ja helaas ook hier Nederland is de nood hoog.

Als een autistische kind van 11 jaar dreigt thuis te komen zitten, wat moet je dan nog?!

Wanhopig deze advertentie plaatsen op deze prikbod en voor je gevoel bedelen om geld maar het is niet anders helaas kan instanties, de gemeente, bureau jeugdzorg of fondsen niets voor hem doen.

Het verhaal;

Onze zoon 11 jaar heeft klassiek autisme moest afgelopen jaar juli 2009 van zijn eigen school af omdat hij is gediagnosticeerd met autisme.

Dus hij is augustus 2009 gestart op een cluster 4 school.

Deze school is een school voor Speciaal Onderwijs cluster-4 en gespecialiseerd in het verzorgen van onderwijs aan leerlingen met autisme.

Daar eerst de nodige problemen gehad met het vervoer en toen de problemen op school.

Wij hebben zelf een onderwijsconsulent (van het ministerie van onderwijs) erbij gehaald omdat we niet meer wisten wat we konden doen en het gevolg was schorsing.

In een brief van school 27 april 2010 staat:

“Het past in deze situatie om namens de school te erkennen dat sprake is van voortschrijdend inzicht dat er toe leidt om te constateren dat sprake is van handelingsverlegenheid.”

Door deze uitspraak en een verlenging van 3 weken schorsing na de meivakantie(wat officieel niet mag) heb we contact gezocht met leerplichtambtenaar en samen besloten om hem daar niet meer heen te laten gaan.

Belangrijk was dat hij tot rust moest komen en weer vertrouwen krijgen dat school leuk is heeft de leerplichtambtenaar vrijstelling van het onderwijs gegeven mits hij een dagbesteding had en deze hadden wij gevonden bij Stichting S. S.

Stichting S. S. is een zorginstelling die werkt met kinderen die speciale zorg nodig hebben. Stichting S. S. is gespecialiseerd in de zorg voor kinderen met autisme of een ontwikkelingsstoornis. Stichting S. S. wil een plek creëren voor deze bijzondere kinderen waar ze zich veilig voelen, geaccepteerd worden en zichzelf kunnen zijn. Een plek waar ze zich kunnen ontwikkelen en groeien in hun eigen tempo. Kenmerkend voor Stichting S. S. is dat het kind centraal staat, waarbij we altijd met een open blik kijken naar mogelijkheden.

Hij is daar 17 mei 2010 gestart ook al was het persoonsgebonden budget ( PGB ) nog niet rond. Stichting S. S. vond en vind dat kinderen niet thuis horen te zitten.

Middels heb wij facturen vanaf 17 mei 2010 nog niet kunnen voldoen omdat het PGB wat toegekend is ontoereikend is om hem daar heen te laten gaan en hebben wij bezwaar ingediend met de vraag gebruik te maken van de inherente afwijkings bevoegdheid en dat hebben ze niet gedaan.

Wij komen per kwartaal 6370.30 te kort hetgeen zou betekenen dat hij niet meer naar Stichting S. S. kan.

En dus een kind van 11 jaar met autisme kan in zo een welvaartsland thuis komen te zitten en wij als ouders overbelast raken, wij zijn van mening dat dit niet de bedoeling is.

Wij hebben er niet erom gevraagd dat een CLUSTER 4 school handelingsverlegen is.

Maar onze mening is dat wel onze zoon de dupe ervan is/wordt.

Door al deze problematiek van het afgelopen jaar en vanaf heden heeft moeder een burn out.

Wat wij zou willen is rust en zekerheid dat onze zoon tot 31 juli 2011 bij Stichting S. S. kan blijven en daarheen vervoerd kan worden omdat hij nog niet klaar is voor het onderwijs.

Wij willen eventueel in een persoonlijke gesprek u nader informatie verstrekken, mits u serieus iets voor ons zou willen/kunnen betekenen.

Wij zoeken dus bedrijven/sponsors/schenkingen/erfenissen die de maandelijks kosten van Stichting S. S. en van het vervoer kunnen bekostigen.

Wij willen absoluut geen lening afsluiten, wij hopen dat er medemensen zijn die begrip kunnen opbrengen voor onze situatie.

Hartelijke dank voor het lezen en uw begrip.

Bezorgde ouders