Seminar over nieuwe media in het onderwijs

  • Erasmus Academie

    http://www.eur.nl/erasmusacademie/detail/article/19880/

    Ontwikkelingen op het internet hebben niet alleen consequenties voor marktpartijen die opereren in de mediasector, maar voor elke maatschappelijke sector die je maar kunt bedenken. Tijdens dit seminar staat de rol van internet in de cultuursector en het onderwijs centraal. In de cultuursector bijvoorbeeld ontsluiten steeds meer instellingen hun collecties digitaal voor het publiek. En in het onderwijs wordt steeds meer waarde gehecht aan digitale lesomgevingen. Hoe maken organisaties eigenlijk gebruik van de mogelijkheden die internet biedt?

    Gedurende de ochtend zal Jos de Haan een programma verzorgen over nieuwe media in de culturele sector.

    Gedurende het middagprogramma zal Matthijs Leendertse zal ingaan op de toekomst van leren, waarin ICT en sociale media een belangrijke rol zullen spelen. De sessie begint met een visie op leren in 2025, die mede is ontwikkeld voor de Europese Commissie. Daarna zullen de deelnemers zelf aan de slag gaan door voor een aantal personages uit de toekomst onderwijsoplossingen te verzinnen waarvoor sociale media zal worden ingezet. Aan het einde van de sessie zal aandacht worden besteed aan de opkomst en implicaties van mobiele technologie in het onderwijs, zowel in Nederland en andere geïndustrialiseerde landen, als in opkomende economieën.

    Matthijs Leendertse werkt als senior onderzoeker en adviseur voor TNO Informatie- en Communicatietechnologie.

    http://www.eur.nl/erasmusacademie/detail/article/19880/

  • Gari

    Dat kost maar liefst 395 euro per bezoeker per seminar, ten laste van het budget van scholen. Geen wonder dat er geldgebrek is in het onderwijs.

    De overheid kan beter zulke seminars gratis via een video-website publiceren.

    Dan kan iedereen er jarenlang naar kijken.

    Er valt op dit onderwijsprikbord trouwens ook veel te lezen over de toekomst van e-learning.