Aanstaande dinsdag (30 maart 2010) vanaf 12.30 uur kunt u (zonder kosten) het online seminar (webinar) volgen over het onderwerp: Wereldburgerschap in het basisonderwijs, wat is dat precies?

Klik hier om in te loggen en het online seminar te bekijken. Als deze link niet werkt dan kunt u de onderstaande login link zelf in uw browser kopiëren om aan te melden.

https://www.onlineseminar.nl/GemengdeScholen/Seminar.aspx?seminar=547c94e8-13a6-42d8-9f6f-42cabf04d1fa

U kunt als basisschool op verschillende manieren aan wereldburgerschap werken: binnen en buiten de gewone lessen. Op welke manieren vertaalt u dit naar de dagelijkse onderwijspraktijk met een gemêleerde - of juist een eenzijdig samengestelde - leerlingenpopulatie?

Het antwoord op deze vraag (en nog veel meer) komt aan bod in het online seminar Wereldburgerschap. Het seminar duurt niet langer dan een uur. Guido Walraven, projectleider van het Landelijk Kenniscentrum Gemengde Scholen en schrijver van het boek over dit onderwerp, laat u kennis maken met de manieren waarop uw basisschool de plaats kan worden voor wereldburgers.

U kunt eenvoudig vanachter uw eigen computer deelnemen aan de live-uitzending. Het enige dat u nodig heeft is een standaard internetverbinding en geluid via boxen of een koptelefoon. Uiteraard kunt u ook vragen stellen aan de spreker door middel van de chatfunctie.

Wij raden u aan om enkele minuten voor aanvang in te loggen op deze website.

Wij wensen u alvast een plezierig seminar toe.

Met vriendelijke groet,

Linda Glebbeek

Landelijk Kenniscentrum Gemengde Scholen