Beste allemaal,

Een veilig klimaat en goed onderwijs gaan hand in hand. De school dient voor iedereen (docenten, leerlingen en ouders) een veilige plek te zijn. Het gevoel van veiligheid op school is groot, maar net als in andere domeinen staat het veiligheidsgevoel ook (permanent) onder druk.

Eén op de vier werknemers van middelbare scholen wordt wel eens geconfronteerd met agressie en geweld (schoppen, slaan, bedreigen). Dit constateert de Arbeidsinspectie in een onderzoek onder 591 middelbare scholen.

Tijd voor actie!

Met het project RESPECT worden leerlingen uit het voortgezet onderwijs zich, door een interactieve videodocumentaire en projectopdrachten, bewust van een respectvolle omgang onderling, met docenten en publieke functionarissen. Zij stellen hier zelf een gedragscode voor op en maken Postbus 51-achtige filmpjes voor leeftijdsgenoten.

Het project RESPECT is ontwikkeld door Codename Future en wordt ondersteunt door de VO-raad. Zij wil dit project onder de aandacht brengen van scholen.

Veiligheid is een belangrijk aspect in onze huidige samenleving. Vooral sociale veiligheid staat de laatste jaren hoog op de maatschappelijke agenda. De VO-raad wil bereiken dat scholen voortdurend en als vanzelfsprekend aandacht besteden aan een veilig schoolklimaat. Daarnaast wil de VO-raad met de aandacht voor dit thema bewerkstelligen dat elke school weet wat zij moet doen als er een incident plaatsvindt en alle scholen adequaat handelen bij het zich voortdoen van een incident.

Dit schooljaar kunnen er 30 scholen kosteloos gebruik maken van het project.

Wilt u van deze unieke kans gebruik maken mail dan naar inge@codenamefuture.nl om uw aanmelding definitief te maken.

Interesse in andere projecten die dit schooljaar kosteloos ingezet kunnen worden? Neem dan een kijkje op onze webiste http://www.codenamefuture.nl/?ID=349