Onderwijs over drogredenen vermindert haat

  • Kiane

    Alle scholen moeten uitgebreid les geven over drogredenen, oftewel ‘logical fallacies’. Want het gebruik van zulke denkfouten leidt vaak tot ruzies en gaat ten koste van de kwaliteit van allerlei overleg en beslissingen.

    Bovendien zijn drogredenen een vorm van geestelijk geweld, hoewel men zich daar vaak niet van bewust is. Ook racisme wordt vaak gevoed door drogredenen zoals onterechte generalisaties.

    Scholen kunnen het voortouw nemen naar een samenleving met minder geweld en meer respect. Hier vind je informatie over drogredenen:

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Drogreden

    www.nl.wikipedia.org/wiki/Drogreden

    http://en.wikipedia.org/wiki/Fallacy

    www.en.wikipedia.org/wiki/Fallacy

  • Misdefinitie

    De meeste mensen hanteren voor begrippen als haat, racisme en onterechte generalisaties de verkeerde definities gebaseerd op drogredenen. Dit idee gaat dus niet werken, want we zullen het nooit allemaal eens worden over de definities en daarmee ook niet over wat er precies een drogreden is.

  • Kiane

    Video: De 12 drogredenen

    http://www.youtube.com/watch?v=yariyVY0mOU

    www.youtube.com/watch?v=yariyVY0mOU

  • Vilseledd

    De ‘elite’ komt met drogredenen uitstekend weg en is niet van zins ze aan te pakken, dus dat gaat evenmin werken als kinderen ‘eerlijk delen’ leren en ze aan de andere kant te laten zien, dat iemand met een bonus van 33 miljoen wegkomt.

  • Vilseledd

    Drogredenen zijn helder te definiëren, daar bestaat geen onenigheid over. Scholen zijn er echter niet om leerlingen helder te leren denken, maar om er volgzame belastingbetalers van te maken.