Onderwijsinnovatie op z’n Engels: we sluiten de scholen.

11-7-2007 ⋅ E-leren, Onderwijsinnovatie

Weblogg-ed heeft een mooi bericht over onderwijsinnovatie die maar eens een keer niet stukkie-bij-beetje gaat. Een Engels schooldistrict (Knowlsey Council, Merseyside) dat 21000 leerlingen vertegenwoordigd, heeft besloten om bij wijze van onderwijsvernieuwing al haar elf scholen voor voortgezet onderwijs te sluiten.

Het district kampte met onderwijsresultaten die al jarenlang ver achterbleven bij het landelijk gemiddelde. Het bestuur zag geen andere optie dan het probleem rigoureus aan te pakken en onderwijs voortaan niet meer via (traditionele) scholen aan te bieden, maar via learning centers.

Na een grondige ‘herstructuring’ (ter waarde van £ 150 miljoen) gaan de leerlingen voortaan aan de slag in internetcafé-achtige learning centers. Geen roosters, geen klassen en zelfs geen officiële vakanties meer. Ook dan, net als in de weekends, zijn de learning centers geopend.

’s Ochtends nemen ze hun dagopdracht in ontvangst om daar vervolgens in aangewezen leerzones aan te werken. De leerlingen werken in hun eigen tempo aan een maatwerktraject via een online omgeving.

Bron:

http://weblogg-ed.com/2007/one-towns-reformclose-the-schools

www.weblogg-ed.com/2007/one-towns-reformclose-the-schools

Lees meer:

http://www.independent.co.uk/news/education/education-news/no-more-school-as-council-opens-learning-centres-448732.html

www.independent.co.uk/news/education/education-news/no-more-school-as-council-opens-learning-centres-448732.html

http://www.helikon.nl/blog/?p=145#ixzz0SmfYDM5N

www.helikon.nl/blog/?p=145#ixzz0SmfYDM5N