Overzicht van bewezen effectieve jeugdinterventies bij probleemgedrag

  • Rike

    Het onderwijs moet veel meer gaan opvoeden ter preventie van criminaliteit, intimidatie, pesten, vandalisme, conflictgedrag, verslavingsgedrag en andere vormen van probleemgedrag.

    Hieronder vind je een overzicht van programma's die probleemgedrag sterk verminderen volgens wetenschappelijk onderzoek. Die programma's worden justitiële interventies genoemd, als ze worden opgelegd door justitie via een veroordeling.

    Dat probleemgedrag betreft onder andere geweld en andere vormen van criminaliteit. Ik vind dat de onderstaande programma's moeten worden geïntegreerd in allerlei reguliere vormen van onderwijs, zoals middelbare scholen en basisscholen. Met als doel preventie en vermindering van probleemgedrag. Daarbij kunnen die programma's worden aangepast aan onderwijssituaties.

    Het lijkt me daarbij belangrijk dat die interventies zoveel mogelijk worden aangeboden via ICT. Vooral via webvideo's, serieuze webfora, webconferenties en digitale leergames. Die vormen zijn namelijk volgens veel recente onderzoeken effectief en veel goedkoper dan traditionele vormen van begeleiding, hulpverlening, voorlichting en opvoeding.

    Ik stem op de SP.

    1. De meest effectieve jeugdinterventies volgens het Centre for the Study and Prevention of Violence

    http://www.colorado.edu/cspv/blueprints/modelprograms.html

    www.colorado.edu/cspv/blueprints/modelprograms.html

    2. Nederlands Jeugd Instituut (NJI) noemt een aantal jeugdinterventies

    http://www.jeugdinterventies.nl/smartsite.dws?id=109574

    www.jeugdinterventies.nl/smartsite.dws?id=109574

    3. Meer buitenlandse websites die effectieve jeugdinterventies voor probleemgedrag noemen

    http://www.jeugdinterventies.nl/eCache/DEF/1/07/565.html

    www.jeugdinterventies.nl/eCache/DEF/1/07/565.html

  • Rike

    Veel onderzoeken naar geestelijke gezondheidszorg via internet vind je in deze link:

    http://www.google.nl/search?hl=nl&safe=off&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&hs=Hc8&as_qdr=y&num=100&q=research+mental+care+%22e-therapy+%22&as_qdr=y&btnG=Zoeken&meta=lr%3Dlang_en

    www.google.nl/search?hl=nl&safe=off&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&hs=Hc8&as_qdr=y&num=100&q=research+mental+care+%22e-therapy+%22&as_qdr=y&btnG=Zoeken&meta=lr%3Dlang_en