Telefoon tijdens vergaderingen

  • Diana

    Gemiddeld heb ik 2 vergaderingen per week met collega's. Met enige regelmaat (bijna altijd) is er wel iemand die zijn telefoon heeft aanstaan.

    De veel gebruikte reden: voor een spoed telefoontje of vergeten uit te zetten. Ik stel het erg op prijs als jullie de onderstaande drie vragen beantwoorden.

    1) Wat vinden jullie er van als telefoons aanstaan tijdens de vergadering?

    2) Wat vinden jullie er van als de gebelde de telefoon ook daadwerkelijk aanneemt tijdens de vergadering?

    3) Als je het vervelend vindt, waarom dan?

    Achteraf blijkt dat 99 van de 100 telefoontjes ook later in behandeling genomen hadden kunnen worden. Ik heb genoeg oplossingen om deze onderbrekingen weg te nemen, maar die wil ik graag presenteren met onderbouwde gegevens. Vandaar mijn drie vragen aan jullie.

    Bij voorbaat mijn dank voor jullie tijd!!!!!!!

  • Persson

    1) Wat vinden jullie er van als telefoons aanstaan tijdens de vergadering?

    Alle aandacht, die iedereen bij de vergadering heeft, wordt behoorlijk gestoord. De vraag is verder welke spoedgevallen zich er kunnen voordoen.

    2) Wat vinden jullie er van als de gebelde de telefoon ook daadwerkelijk aanneemt tijdens de vergadering?

    Als hij daarmee een afspraak schendt, dan vind ik het een aantekening in het dossier waard. Het niet opvolgen van een dienstbevel

    3) Als je het vervelend vindt, waarom dan?

    Storen; doen alsof je onmisbaar bent; geen duidelijke keuzes maken en met alle nieuwlichterijen meegaan.

    “Achteraf blijkt dat 99 van de 100 telefoontjes ook later in behandeling genomen hadden kunnen worden.”

    Natuurlijk, het zijn financiële of organisatorische kwesties. We hebben het niet over artsen. Dus met een Socratisch leergesprek op zoek naar de echte reden.

  • foetsie

    Men kan op zijn telefoon inspreken als afwezigheidsboodschap: ‘Ik ben nu niet te bereiken. Stuur een sms voor dringende berichten.’ En de telefoon kan op trilfunctie worden gezet, zodat sms-jes kunnen worden gelezen zonder de vergadering te storen. Zo gaat dat ook in de Tweede Kamer.

    Vergadersoftware kan een oplossing bieden voor veel vergader-ellende. Daarbij kun je schriftelijk vergaderen vanuit je woonhuis of bij elkaar in dezelfde ruimte met laptops. Vergader-software kun je eventueel combineren met videochat of video-conferencing oftewel videoconferentie. Videochat kan gratis via speciale websites.

    Bij gebruik van vergadersoftware hoef je veel minder vaak en lang te vergaderen en neem je veel betere en creatievere beslissingen en voorkom je herhalingen. Dat komt door allerlei geavanceerde digitale vergaderfuncties, zoals structureren, weblinken, citeren, digitale functies voor bemiddeling en onderhandeling, afbeeldingen en video's uitwisselen en anoniem brainstormen. Daarbij is het geen probleem om tijdens de vergadering je telefoon op te nemen en eventueel even de vergaderruimte te verlaten.

    http://www.google.nl/search?hl=nl&client=firefox-a&rls=org.mozilla:nl:official&hs=znS&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=%22vergadersoftware%22&spell=1

    http://videoconferentie.startpagina.nl

    http://www.google.nl/search?hl=nl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&hs=AsS&q=free+videochat&btnG=Zoeken&meta=

  • foetsie

    Informatie over vergadersoftware

    http://www.google.nl/search?hl=nl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=vergadersoftware&btnG=Zoeken&meta=

  • Persson

    Man, verveel ons niet met je Google-invulvelden. Geef de website of @!#$ ermee op. Ik heb een geneesmiddel voor kanker:

    http://www.google.nl/search?source=ig&hl=nl&rlz=&=&q=kanker+geneesmiddel&btnG=Google+zoeken&meta=

    Begrijp je nu echt niet, dat dat zo niet werkt?