Speel- en leermateriaal gezocht! HELP!

  • Hanneke

    Voor een jongen van vijf jaar met PVL ben ik op zoek naar (gratis) speel- en leermateriaal.

    Hij kan op dit moment door zijn beperking nog niet naar school en krijgt een vorm van thuisonderwijs. Ik ben nog op zoek naar materialen die ik hierbij kan gebruiken. Met name puzzels en zelf corrigerend materiaal zoals vaak in de kleuterklas wordt gebruikt zijn bruikbaar. Daarnaast ben ik op zoek naar praatplaten, omtrekvormen, activiteitenkaarten, eigenlijk alles wat in de kleuterklas gebruikt wordt.

    In verband met de hoge kosten van het thuisonderwijs verzoek ik alleen te reageren wanneer het gratis materiaal betreft.

    Heeft u thuis nog materiaal liggen, of werkt u op een school waar materiaal over is, neem dan graag contact met mij op via e-mail.

    Bedankt!

  • Natasja

    Beste Hanneke,

    Ik heb helaas geen materialen voor je, wel wat tips.

    Je kunt misschien materialen lenen bij een basisschool bij je in de buurt of bij een speel-o-theek.

    Je kunt proberen of een schoolleverancier je wil ‘sponsoren’ of anders heel hoge kortingen kan geven. Enkele leveranciers zijn: KoksGesto, Rolf, Heutink en Nienhuis. De laatste is gespecialiseerd in Montessorimaterialen, die zijn vooral op het zintuiglijk gebied erg goed.

    Als je erg handig bent, kun je puzzels en omtrekvormen ook zelf maken door te figuurzagen.

    Gedetailleerde platen in prentenboeken zijn ook geschikt als praatplaat.

    Knijpkaarten zijn zelfcorrigerend en eenvoudig te maken. Je kunt ze downloaden op kleutergroep.nl. Het principe van de knijpkaarten is vergelijkbaar met piccolo, dat op scholen gebruikt wordt.

    Verder kun je ook werkbladen en spelletjes downloaden van kleutergroep.nl, jufsanne.com en allerlei andere sites die zich richten het (kleuter-) onderwijs.

    Succes!

  • soi

    Via verkoopsites op internet kun je tweedehands leermaterialen zoeken.