Gastlessen: Gevaren van internet

  • ConExq

    Dat de maatschappij in korte tijd grote ontwikkelingen heeft ondergaan (én nog ondergaat), is oud nieuws. Dat dit gepaard gaat met een groeiend verschil tussen jong en oud als het gaat om kennis, communicatie en denkbeelden is een feit.

    ConExq (uit te spreken als “KonEx”) stelt zichzelf ten doel de kloof tussen jong en oud te verkleinen en jongeren zich ervan bewust te maken waartoe de gemaakte keuzes kunnen leiden. Soms is het nodig om van een externe partij te horen wat voor gevolgen een daad met zich mee kan brengen. Simpelweg omdat zij zelf niet alles overzien en van ouders en leraren wel gewend zijn te horen wat wel of niet verstandig is. Wij zijn allemaal wel bekend met dit soort immuniteit voor “preken” van ouders en docenten.

    Gevaren van internet

    Naast de voordelen die het internet te bieden heeft, zijn er tal van nadelen te noemen. Hoe jong, oud of ervaren de internetgebruiker ook is; 100% veilig internetten is zo goed als een zeldzaamheid. En dat is natuurlijk bizar te noemen als je bedenkt dat het internetgebruik steeds meer en meer toeneemt onder alle doelgroepen. Wij zijn van mening dat het uitbreiden van kennis over internet een must is voor iedereen.

    Hoe begeef je je zo veilig mogelijk op het wereldwijde web? En hoe kun je als ouder jouw kind zo optimaal mogelijk monitoren en behoeden voor de gevaren? Door eerst het internetgebruik en de kennis daarvan concreet in kaart te brengen, kunnen wij maatwerk adviezen geven om veiliger te internetten en kunnen wij duidelijk aantoonbaar maken waar extra op gelet dient te worden. De inventarisatie vooraf maakt de gastles zelf tot geen ‘ver van mijn bed show’ en dat heeft natuurlijk zo zijn voordelen bij het overbrengen van de boodschap. Daarbij benadrukken diverse animaties en filmpjes de thema’s die besproken worden.

    Wij bieden met betrekking tot dit onderwerp verschillende diensten; Zo kunt u denken aan losse gastlessen van een blokuur waarin 3 risicogebieden ter sprake komen, of aan een compleet pakket van meerdere lessen waarin zeer gedetailleerd wordt ingegaan op alle aspecten van het internet. Laatstgenoemde is zeer geschikt als themaweek over internet en beslaat alle betrokken partijen (leerlingen, docenten en ouders). Het staat u ook vrij om suggesties te doen als u de behoefte heeft aan een andersoortige constructie.

    Voor meer informatie: www.conexq.nl

  • a. huizinga

    Jammer dat ook dit bord steeds vaker gebruikt wordt voor dergelijke vage en onzinnige reclame berichten.

  • Brulboei

    Ze treden ook nog in herhaling door 2x dezelfde advertentie te plaatsen, lijkt wel Alzheimer Light.

  • Persson

    En hoe dan de docent gereduceerd wordt tot een persoon, die alleen maar kan preken en derhalve maar niet serieus genomen dient te worden. Terwijl de docenten van dit bedrijf de werkers aldaar wel geleerd hebben, hoe ze een betoog moeten opbouwen, gevallenonderscheid maken, argumenteren etc. Kortom de houding: “Wij komen uit het bedrijfsleven en komen die muffie subsidioten wel even vertellen, hoe je les moet geven.”

  • Persson

    Geweldig, “de gevaren van herhaling”. Maar hij komt in allerlei vormen; hij wil met wereldvredelessen betere politieke leiders kweken. Ik heb hem op de politiekpagina eens uit de doeken gedaan, wat propagandaonderwijs met leerlingen doet.