Nog één week en dan vertrekt Mark de Vries, onderwijzer uit Groningen, voor 4 maanden naar Tanzania. Hij gaat in Usangi, een klein bergdorpje in het noorden nabij de Kilimanjaro, vrijwilligerswerk verrichten en lesgeven op een middelbare school.

Mark kwam in Groningen in contact met de stichting Mbeleni. Deze stichting wil een goede toekomst bieden aan kansarme kinderen in Afrika door onderwijs en algemene ontwikkeling te bevorderen. “Ik vind het een geweldig initiatief en wil graag een bijdrage leveren om de kansen van deze kinderen te vergroten” zegt Mark.

Enkele weken geleden zijn 12 afgedankte computers van het Aletta Jacobs college uit Hoogezand door de stichting Mbeleni naar Tanzania verscheept. De computers worden nu gebruikt op een middelbare school in het dorp Usangi. Naast de 800 leerlingen van deze school kunnen ook andere jongeren uit het dorp voor het eerst leren werken met computers. Mark gaat ze helpen. Hij zal samen met de betrokken leraren en vrijwilligers in Tanzania lesmateriaal voor de computerlessen samenstellen. Stichting Mbeleni steunt ook andere activiteiten in Usangi, zoals metaalbewerkingslessen, Engelse taallessen en naschoolse opvang van kinderen. Ook hierbij zal Mark ondersteuning bieden. “Het voordeel van dit soort kleinschalige projecten is dat je direct resultaat ziet van je eigen inzet. Het geld komt bovendien rechtstreeks terecht bij de mensen die het nodig hebben. Met weinig middelen kun je veel bereiken.” Voor al deze projecten worden nog sponsors gezocht, waarbij elke bijdrage klein of groot welkom is. Meer informatie vindt u op de website: www.stichtingmbeleni.nl