Nieuwste aanpak tegen pesten heeft succes

  • Violet

    - Weerbaarheidstrainingen blijken vaak slecht te helpen tegen pesten. Dit komt onder andere doordat de pester dan soms een zwakker slachtoffer kiest.

    - Speciale massageprojecten helpen volgens onderzoek wel heel goed tegen pesten:

    http://www.google.com/search?num=100&hl=en&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&hs=udp&q=massage+masseren+pesten+project+slachtoffers+scholen+gepest+leerlingen&btnG=Search

    - Ook het actief mobiliseren tegen pesten van álle leerlingen blijkt erg goed te helpen: Pesten is namelijk een probleem van de cultuur.

    http://www.pesten.net/ouders/w_s_k_doen.html

    - Dit is de website van de bekende pestdeskundige Bob van der Meer. Er staan goede adviezen op: http://www.pesten.net

    - www.pesten.startpagina.nl

  • Persson

    “Weerbaarheidstrainingen blijken vaak slecht te helpen tegen pesten. Dit komt onder andere doordat de pester dan soms een zwakker slachtoffer kiest.”

    Of dat hij de strategie ontmaskert als weerbaarheidstraining. Zo was eind jaren zeventig “je er niets van aantrekken” in zwang. Een doorgewinterd pester wist dan, dat die strategie toegepast werd en negeerde het negeren.

    “Speciale massageprojecten helpen volgens onderzoek wel heel goed tegen pesten:”

    Gewoon sanctioneel optreden tegen de pesters zelf, tegen de scholen, die onlangs waarschuwen niet optreden. Vooral in de kleuterjaren zien juffrouwen kleuters als wezens, die goed zijn in zeuren, en waar je niet veel aandacht aan moet besteden. Dat zeuren kan wel over pestgedrag gaan. Kinderen als volwaardige burgers zin lijkt me in deze het sleutelwoord.

  • roos

    Pesterijen zijn mens / dier eigen

    het recht van de sterkste is niet tegen te gaan

  • Persson

    Goed, dan mag een gepeste een vuurwapen mee naar school nemen en het huis van de pester in brand steken en het kleine zusje van de pester pesten.

  • roos

    dat noemen we geen toekomstperspectief hebben

  • Persson

    Dus: pakken we het fatsoenlijk aan en vluchten we niet in Darwinistische theorieën. De gepeste is niet altijd de zwakkere, maar vaak degene met het meeste fatsoen in zijn donder.

  • roos

    u bent vast niet veel gepest