school maakt fout

  • Chris

    Wat kan er gedaan worden aan het volgende probleem

    Leerling ( autistisch) is door zijn school niet aangemeld voor staatsexamen Maatschappijleer bij IB groep, wel voor andere vakken.

    Dit is gisteren aan de ouders verteld. Stomme fout

    Hoe nu verder??? Wat kunnen zij nu nog doen?

  • M Lavell

    Kijk hier http://www.ib-groep.nl/particulier/Informatie/Examens/NT2/s10_nederlands_als_tweede_taal.asp en neem desnoods contact op met de IB-groep om de consequenties hiervan te peilen.

    Ik vermoed dat dit betekent dat jullie zoon pas volgend jaar examen Maatschappijleer zal kunnen doen. Als dit vak onderdeel is van het profiel, dan betekent dat bovendien dat zoon geen diploma zal krijgen, maar deelcerificaten. En dat betekent weer dat hij voor alle vakken een voldoende moet halen (geen puntencompensatie bij deelcertificaten).

    Vraag dat ook aan de IB-groep.

    Vervolgens is de vraag of dit ook betekent dat zoon voor de toelating op de vervolgschool nog een jaar moet wachten. Dat is een kwestie van overleg met die vervolgschool (doe dat wel. Het is best mogelijk dat hij wel wordt toegelaten). Als zoon niet wordt toegelaten, dan zul je dus een jaar iets anders moeten verzinnen en dat kost waarschijnlijk geld. Dat is de schade die je op de school kunt verhalen.