voor Marto

  • Caro

    Trip betaald door Sociale Dienst Rotterdam

    Probleemjeugd sloopt Eendracht

    door Fred Pruim

    ROTTERDAM - Een ‘disciplinetocht’ van Rotterdamse probleemjongeren op de klassieke driemastschoener de Eendracht is eerder deze week ontaard in chaos en wangedrag. Aan boord vonden vechtpartijen, vernielingen en zelfs een gewelddadige beroving plaats.

    De kapitein voelde zich zo ernstig bedreigd, dat hij de reis al snel afbrak en koers zette naar de thuishaven Rotterdam. De vernielzuchtige jongeren werden direct overgeleverd aan de politie.

    Een aantal van de in totaal 25 jongeren van allochtone afkomst, allemaal tussen de 15 en 19 jaar oud, had tijdens de tocht naar het Britse Great Yarmouth vernielingen aangericht aan het scheepsinterieur. Zo sneuvelde een gedeelte van de inventaris van verschillende hutten.

    Intimidaties

    Als klap op de vuurpijl beroofde een groepje van vijf opvarenden op volle zee een jonge medereiziger. De knul werd ingesloten en met geweld van zijn bezittingen ontdaan. De kapitein van het 60 meter lange klassieke zeilschip en de bemanning werden herhaalde malen bedreigd en geïntimideerd. Ook vonden diverse vechtpartijen plaats.

    De trip was georganiseerd en betaald door het Jongerenloket van de Rotterdamse Sociale Dienst. De probleemjongeren waren geselecteerd door medewerkers van de dienst en afkomstig van diverse resocialisatieprojecten voor ‘risicojeugd’. De reis was bedoeld om de jongeren discipline, doorzettingsvermogen en teambuilding bij te brengen.

    Volgens Maureen Overdevest van de Eendracht waren de jongeren in Engeland van boord toen werd ontdekt dat er vernielingen waren aangericht. “Toen ze die nacht ook weer huishielden, besloot de kapitein om direct terug te gaan naar Rotterdam. De veiligheid aan boord van het schip was in gevaar. De Eendracht is natuurlijk geen hufterproofkazerne.”

    Die beslissing zette nog eens extra kwaad bloed. “Het gedrag werd van kwaad tot erger. Samen met hun vier begeleiders slaagden we er in ze enigszins in toom te houden. In Rotterdam stond de politie klaar om ze in te rekenen” , aldus Overdevest.

    De politie arresteerde vijf jongelui. Ze moeten zich voor de kinderrechter verantwoorden.

  • Peerke

    Daar kun je ook niks mee. Gewoon oplsuiten en stroom laten fietsen.

  • Anti Linkse Kerkganger

    Iedereen spreekt zijn afschuw uit maar blijft ondertussen gewoon links stemmen,ik zou zeggen welterusten en een fijne toekomst!

  • Caro

    Ikke anders niet hoor..

  • Marjan

    Mijn zoon doet zo z'n best. Hij heeft het moeilijk, maar hij haalt binnenkort zijn diploma. Hij werkte ook, zelfs in z'n vakanties, omdat hij graag een nieuwe computer wilde. Hij zou ook graag een keer op vakantie willen, maar dat geld is er niet. Ik hou mijn kinderen voor, dat als je je best doet en je fatsoenlijk gedraagt, je uiteindelijk beloond zult worden. Dat geloof wankelde al, toen hij door een allochtoon beroofd werd, die hem toebeet dat hij spuugde op Nederlanders. Dankjewel, linkse idioten.

  • Noortje

    Alles is nu geprobeerd, miljoenen zijn opgeslorpt om deze groepen met redelijkheid normen en waarden bij te brengen. Genoeg is genoeg. De politiek moet NU ingrijpen want als er een nieuwe Fortuyn opstaat, desnoods een met minder goede bedoelingen, stemt Nederland massaal op hem bij de eerstvolgende verkiezingen. De Nederlandse bevolking is moe van het verkwanselen van belastinggeld aan deze idioterie, we hebben het ermee gehad.

  • Peerke

    Helaas heb je links nodig om de macht van het grootkapitaal te temperen.

  • Peerke

    We hebben linkse mensen nodid, die af en toe een rechts standpunt durven in te nemen.

  • Caro

    in your dreams maybe,

    Kijk nu maar weer naar de PvdA. Dat generale pardon is erdoor gedrukt maar nog is het niet genoeg. Rupsje nooit genoeg is weer bezig.

  • Peerke

    Dat had je kunnen verwachten. De asieladvocaten wachten al op de volgende regering, die gratie gaat verlenen. Eén advocaat heeft dat rondit toegegeven. Als ik een kamerpoliticus was, had ik dat opgenomen en dat middels de beamer laten zien.