sexueel gedrag tieners groep 7/8

  • ~K~a~r~i~n~

    Hallo

    Ik heb een dochter van bijna 11 en die zit in groep 7, afgelopen week hoorde ik dat ze al had lopen zoenen met een vriendje van school, niet zomaar een kusje nee echt zoenen.

    Ondanks dat mijn dochter wat voor ligt in de ontwikkeling vindt ik dat erg vroeg nu vertelde iemand dat in zijn groep 7 en 8 die regelmatig al voorkomt dat tieners serieus zoenen klopt dat ???

    Ik speelde toen nog met Barbie's hahaha

    een 37 jarige bezorgde moeder

  • Brulboei

    Dat klopt. Sommige gaan zelfs verder, daarom is goede voorlichting zo belangrijk. Er open over praten helpt wel en is zeeeeeer belangrijk, verbieden helpt niet en bereik je het tegenovergestelde. Soms is een bezoekje aan de huisarts noodzakelijk. Je bent een jonge, en moderne moeder, blijf dat ook maar houd de veiligheid van je dochter goed in de gate. Maak er geen opsessie van, ook dat werkt niet.

  • anneke

    Van mijn dochter hoorde ik ook “zoenverhalen” in groep 8 (zelf heeft ze gewacht tot de brugklas !!!!!).

    Het begint steeds vroeger, maar ik vind wel dat er grenzen zijn en je niet hoeft te accepteren dat ze op die leeftijd al verder gaan.

    Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar de meeste meiden zijn daar zelf ook nog niet aan toe. Gewoon eens een gesprek met haar aangaan en kijken wat ze er zelf van vindt en daarop inspelen. Succes en maar hopen dat we ze nog een beetje in de hand kunnen houden.

  • Wip

    He Karin

    Ik ook Ken en Barbie! Maar ik speelde wel dat ze verliefd waren en liet ze zoenen!

    Kan me voorstellen dat je schrikt hoor. Kan van hier af ook niet beoordelen hoever jou dochter is of dat ze het vooral spannend vindt.

    Hou haar in de gaten en probeer (makkelijker gezegd dan gedaan) er ontspannen mee om te gaan. De kinderen van nu zijn inderdaad sneller dan jij en ik ( we zijn ongeveer even oud) . Maar dat betekent niet dat je ze niet kunt leren

    over de waarde van haar lichaam ipv pure mechanische.

    Ze is wat dat betreft nog jong genoeg om beïnvloedbaar te zijn.

    Sterkte ermee.

    Wip

  • angel.1972

    ik geef al jaren levensbeschouwelijk onderwijs

    Ik besteed hier in de groepen zeven en acht afhankelijk van de groeps(samenstelling)een aantal lesblokken aan(tot grote ergernis van menig docent want er rust nog steeds een taboe op)

  • Chantal

    Ja, ze zegt misschien dat ze ‘alleen’ nog maar gezoend heeft. In groep 7/8 zijn die kids tegenwoordig al erg ver en rijp. Je kunt er rustig vanuit gaan dat ze al heeft liggen vrijen met hem. Dit houd je uiteindelijk niet tegen, tegenwoordig wordt in die leeftijdsklasse (hoe triest het eigenlijk ook is) al flink aan seks gedaan.

  • Dimi

    Aantal ongewenste zwangerschappen kan sterk verminderen

    Bestrijd abortussen vooral via voorlichting. In 2005 had Nederland 33 duizend abortussen. Dat is in dertig jaar een miljoen! Dat is beschamend veel voor hoogopgeleide samenleving. Daarnaast worden zeer veel ongewenste kinderen geboren.

    Grote aantal abortussen verbaast me niet, want veel mensen hebben onvoldoende kennis van anticonceptie. En burgers moeten veel intensiever worden gemotiveerd om voorbehoedsmiddelen gedisciplineerd te gebruiken of sterilisatie te overwegen.

    Ik vermoed dat grote aantal ongewenste zwangerschappen mede wordt gestimuleerd door onverantwoordelijke jongerencultuur, misbruik van alcohol- en drugs, laag opleidingsniveau en gebrekkige opvoedingsvaardigheden.

    Ongewenst ouderschap leidt vaak tot jarenlange problemen voor ouders en kind. Ongewenste zwangerschap leidt vaak tot abortus. Er moet daarom veel meer voorlichting via media komen over anticonceptie en over beslissen voor kinderen krijgen. Ook is aandacht nodig voor preventie van tienerzwangerschappen en geslachtsziekten.

    Verplicht waarschuwende tekst bij porno over bescherming tegen SOA's en zwangerschap. Betaal controles en veroordelingen daarbij uit opgelegde zeer hoge boetes.

    Verplicht voorlichtingsposters over anticonceptie in scholen, discotheken, cafés en restaurants. Verplicht reclamefilmpje over anticonceptie voor films in bioscoop. Ook op ontmoetings-websites (chat, dating, virtual communities) moet verplicht anticonceptie worden gepropageerd.

    Ik vermoed dat reusachtige aantal Nederlandse ongewenste zwangerschappen binnen tien jaar kan worden teruggebracht naar tienduizend per jaar, als voorlichting over anticonceptie vaak wordt verwerkt in tv-soaps. Ook radio-dj's moeten daarover soms zinnige opmerking maken. Dat mag best met een knipoog. De maatregelen die ik hierboven heb genoemd kosten overheid heel weinig geld.

    Baas in eigen buik? Dan ook baas over eigen daden.

    WEBSITES ANTICONCEPTIE

    http://voorbehoedsmiddelen.startpagina.nl

    www.voorbehoedsmiddelen.startpagina.nl

    WEBSITES GESLACHTSZIEKTEN

    http://geslachtsziekten.startpagina.nl

    www.geslachtsziekten.startpagina.nl

    WEBSITES ONGEWENSTE ZWANGERSCHAP

    http://www.google.nl/search?hl=nl&q=%22ongewenste+zwangerschappen%22+gevolgen+kind+problemen+voorkomen+tienermoeders&meta=

    www.google.nl/search?hl=nl&q=%22ongewenste+zwangerschappen%22+gevolgen+kind+problemen+voorkomen+tienermoeders&meta=

    Beslis over abortus vóór je zwanger wordt

    Er moet ook veel voorlichting worden gegeven over abortus en zwangerschapstests. Want in de praktijk reageren vooral jongeren vaak te laat als het meisje ‘over tijd’ is. En dan wordt er vervolgens in paniek een slecht overdachte emotionele beslissing genomen over al dan niet een late abortus.

    Die paniek kan een geestelijk trauma veroorzaken bij de aanstaande ouders, abortus trouwens ook. En ongewenste kinderen krijgen vaak een oneerlijke start in het leven, op allerlei gebieden.

    Mensen die seksueel actief zijn, moeten al voor ze zwanger zijn vooraf goed weten wat ze gaan beslissen als ze onbedoeld zwanger worden en waarom, in overleg met hun partner. Ze moeten ook leren om heel goed in de gaten te houden of de vrouw tijdig ongesteld wordt en zoniet tijdig een betrouwbare zwangerschapstest doen. En het is een slechte ontwikkeling dat sommigen de morning-after-pil als enige anticonceptie gebruiken, want die methode is erg onbetrouwbaar in vergelijking met de pil.

    Waarom moeten schoolkinderen in detail leren over literatuurgeschiedenis, van Oldebarneveld, Franse taal, hockey-spelregels en creatieve knutselvreugd, terwijl ze in het onderwijs veel te weinig leren over seks? Maak van seks en relaties een apart schoolvak in het middelbaar onderwijs. Dat is van levensbelang.

    Seks is voor veel mensen heel belangrijk bij hun welzijn. Ik vind dat abortus in bepaalde gevallen moet mogen, maar we moeten er wel alles aan doen, om ervoor te zorgen dat het niet zover hoeft te komen.

    “Baas in eigen buik” is maar een oppervlakkig eenzijdig suggestief argument. De discussie over abortus is gebaat bij feitenkennis en nuancering, zowel bij voor- als tegenstanders.

    Ik stem op de SP.

    WEBVIDEO'S

    Voorlichtingsvideo's over anticonceptie

    http://www.youtube.com/results?search_query=%22contraception+101%22&search_type=&aq=f

    www.youtube.com/results?search_query=%22contraception+101%22&search_type=&aq=f