Ruzies

  • Lisanne

    Hallo,

    Wat te doen als er steeds ruzies en vechtpartijen op een middelbare school zijn?

    Wat te doen als de school er niet adequaat op reageerd?

    Bijvoorbeeld een jongen word flink mishandeld en moet naar het ziekenhuis,de dader moet een opstelletje maken van 1 bladzijde……..

    Wat te doen als er kinderen bang zijn om naar school te gaan,omdat ze bedreigd worden door turkse en marokaanse jongeren op school?

    Wat te doen als de ouders ter bescherming van hun kinderen niet direct meer op school kunnen gaan praten?

    Deze kinderen zijn doodsbang voor represailles van de ruziezoekende medeleerlingen,dat ze niet willen dat de ouders de school contacten.

    Bij het verlaten van de school is er ALTIJD wel wat,er is echter totaal geen toezicht van de leerkrachten,dus de leerlingen kunnen gewoon met elkaar op de vuist gaan,zonder dat dat door wie dan ook gezien wordt.(dit is nog allemaal op het schoolplein en de daarbij aanwezige fietsenstalling)

    Bedankt voor het lezen.

    Vriendelijke groet,

    Lisanne

  • Brulboei

    Ik neem aan dat er aangifte is gedaan van mishandeling. Neem eens contact op met politie vertel daar wat er gaande is op school en dat de leerkrachten weinig doen op dat gebied. Maak foto's van de relschoppers, politie weet graag wie deze relschoppers zijn. Vooral als deze knapen regelmatig in de fout gaan.

    Lijkt een beetje op nalatigheid en gemakzucht.

  • harm

    Op zich heb je gelijk alleen wanneer je het hebt over nalatigheid en gemakzucht vergeet je een belangrijk aspect: Angst!

  • Brulboei

    Dat is waar, daar heb je helemaal gelijk in.