Aankondiging

Sport in het MBO: een win-winsituatie

Maandag 25 september 2006, 19.30 uur in De Rode Hoed

Tien jaar geleden is sport en bewegen wegbezuinigd uit het MBO. Een half miljoen jongeren in het middelbaar beroepsonderwijs is dan ook verstoken van iedere vorm van sport of lichamelijke opvoeding. En dat terwijl overgewicht onder jongeren blijft toenemen.

Bewegen is niet alleen belangrijk voor de lichamelijke conditie van jongeren zelf, maar ook voor de sportsector (hoe komt Nederland anders aan zijn topsporters en gewone leden van sportclubs?) en het bedrijfsleven, dat graag gezonde werknemers ziet.

Onderwijsbestuurders en sociale partners worden in De Rode Hoed uitgedaagd uitspraken te doen die er hopelijk toe leiden dat sport weer een integraal onderdeel van het MBO wordt. En van de politiek zal worden gevraagd eindelijk verandering te brengen in de huidige situatie en geld over te hebben voor bewegingsonderwijs in het MBO.

Met schaatsheld Ard Schenk en voormalig top-roeier Nico Rienks, onderwijsbestuurders Mohamed Sini, Piet Boekhoud en Bernard Fransen, MBO-Raad voorzitter Margot Vliegenthart, FNV-Jong voorzitter en SER-lid Judith Ploegman, secretaris onderwijszaken MKB Nederland Kees Hoogendijk, Albron directeur Teun Verheij en Tweede Kamerleden Anouchka van Miltenburg (VVD), Gerdi Verbeet (PvdA) en Paul Jungbluth (GroenLinks).

En een videoboodschap van Alexander Rinnooy Kan (SER).

Gespreksleiding: Hans Prakke.

Afsluiting: Anneke Groen, directeur De Rode Hoed.

Organisatie: De Rode Hoed in samenwerking met het Platform bewegen en sport/ Alliantie school en sport.

Datum: Maandag 25 september 2006

Plaats: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam

Aanvang: 19.30 uur (welkom vanaf 18.45 uur)

Toegang: Gratis. Graag wel reserveren.

Reserveren: Bij De Rode Hoed op werkdagen van 08.30 uur tot 18.30 uur via telefoonnummer (020) 638 56 06 en via de website www.rodehoed.nl

Informatie: www.rodehoed.nl