omgaan met HBO studenten slecht

  • P. Scheerens

    Mijn zoon studeert (studeerde)werktuigbouwkunde op Fontys HBO.

    Hij krijgt de laatste dag voor de vakantie te horen dat hij zijn laatste examens minder goed gemaakt heeft en dat hij in augustus september een competentiegesprek krijgt.

    23 aug kijkt hij op zijn mail en staat er dat hij s`middags een gesprek heeft.

    Dit was er de dag van te voren om 16.15 uur geplaatst.

    Hij heeft helemaal geen kans gehad om deze examens te herkansen, daarbij had hij de mededeling gekregen na het gespek dat hij voor 1 sept bericht zou krijgen,of hij verder kon studeren op Fontys. 31 aug hadden we nog geen bericht.Je moet voor 1 sept bij alle instanties als collegegeld,studiefinanciering ov jaarkaart enz alles opgezegd hebben. We hebben toen maar zelf gebeld , en na veel vragen en bellen.Kreeg hij te horen dat hij niet verder mocht.Hij had als argument dat hij recht had op een herkansing en graag verder wilde studeren Dit was geen goed argument. Hij kwam 5/100 punt tekort en moet nu de school verlaten. Kunnen wij hier iets tegendoen.?????Het kost ons weer een smak geld en enkele jaren studie verloren.

    Waarom kan dit niet gewoon eind van het schooljaar afgehandeld worden.

    Dan had hij rustig een andere school kunnen zoeken. Nu moet hij alles overhaasten maakt hij dan wel de juiste beslissing.De normen en waarden zijn ver zoek bij de leiding van deze school.Hoe moeten leerlingen hiervan nu iets postiefs van leren.

  • Theo

    Raadpleeg het examentreglement en/ of studentenstatuut van de opleiding van uw zoon.

  • M Lavell

    Ik denk dat hier inderdaad sprake is van onzorgvuldig handelen door de opleiding.

    Kijk hier http://www.lsvb.nl/diensten/studentenlijn en leg je vragen daar voor.

    Men heeft (helaas) ervaring.

  • angel.1972

    zonder waarden geen normen beste man

    het is met recht geen normen en waarden waarover u spreekt dat is ook onmogelijk zolang men niet het besef heeft dat men zoner waarden geen normen kan ontwikkelen.