blijven zitten of niet?

  • an

    ——————————————————————————–

    ——————————————————————————–

    Mijn zoon is volgens zijn school blijven zitten in 2 HAVO. Hij beweert dat er cijfers zijn “kwijtgeraakt” en hij heeft voor een ander vak 3 maal een 1 gehad omdat hij zn schrift niet bij zich had. Er is ook een proefwerk dat niet is ingehaald en daarom heeft hij nu 1 5 teveel volgens de school. De school wil van hem af want hij is nogal mondig (lastig!). Nu hebben ze op het doorstroomformulier dat wij hebben ontvangen gezet dat hij naar 3 HAVO kan en dat een nieuwe school een goede start zal zijn.

    Bij navraag beweren ze nu dat er een fout is gemaakt. Er zijn ons 2 andere gevallen bekend waar er fouten zijn gemaakt. Wat kunnen wij hier aan doen?

    Is het zinvol een advocaat in te zetten, want de schoolinspectie bemoeit zich hier niet mee. 2 andere scholen willen hem niet accepteren in 3 HAVO na met zijn oude school te hebben gesproken.

  • M Lavell

    A: Als het een kennelijke fout is, dat hij was blijven zitten was jullie allang duidelijk voordat jullie dat doorstroomformulier kregen, het staat overal, volgt uit zijn cijfers en zijn rapport, dan is hij blijven zitten en het formulier fout.

    B: Als dat allemaal niet zo duidelijk was en zijn overgaan ook voorwaardelijk kan zijn, op basis van de veronderstelling dat hij een andere school zoekt, dan is hij over.

    Hoe succesvol je bezwaar zal zijn hangt af van de vraag wat jullie kunnen bewijzen. En bewijzen is niet eenvoudig.

  • Zwannie

    > Mijn zoon is volgens zijn school blijven zitten in 2 HAVO. Hij beweert dat er cijfers zijn “kwijtgeraakt” en hij heeft voor een ander vak 3 maal een 1 gehad omdat hij zn schrift niet bij zich had. Er is ook een proefwerk dat niet is ingehaald en >daarom heeft hij nu 1 5 teveel volgens de school.<

    Alvorens een advocaat in te schakelen, zou ik een aantal zaken eerst willen uitzoeken. De ervaring leert dat sommige kinderen hun ouders onjuist informeren. Vraag samen met uw zoon nog een gesprek aan met betreffende docenten in het bijzijn van de schoolleiding.

    > Nu hebben ze op het doorstroomformulier dat wij hebben ontvangen gezet dat hij naar 3 HAVO kan en dat een nieuwe school een goede start zal zijn.

    Bij navraag beweren ze nu dat er een fout is gemaakt.

    Doorstroomformulieren worden al ingevuld voordat de overgangsrapportcijfers bekend zijn. Daarom wordt er een voorbehoud gemaakt, d.w.z. dat de gegevens daarop niet gelden voor het geval een kind doubleert. Heb je als ouder dat formulier met begeleidende informatie niet in een eerder stadium hoeven tekenen?

    Als je sterk denkt te staan, moet er wat aan te doen zijn.