Vraag voor Zwannie

  • jk

    Zwannie

    Laatst had je op deze site een vraag over een gebeuren waarbij een minderjarige jongen was ondervraagd door de politie zonder dat zijn ouders daarbij aanwezig waren.

    Ik schreef toen dat een minderjarige niet ondervraagd mag worden zonder dat daar een meerderjarige vertegenwoordiger bij aanwezig is.

    Jij vertelde toen dat je het nog verder uitging zoeken hoe het nu echt zat.

    Ik zit nu met dezelfde vraag, ik weet dat het niet mag maar de juiste weg hoe het wel moet en wat precies de regels zijn weet ik ook niet, weet jij het intussen?

    Spaart mij een hoop gezoek en gevraag.

  • Zwannie

    Dat mag, voorzover ik het heb begrepen, als de ouders zijn ingelicht. De politie had in mijn situatie de ouders telefonisch geïnformeerd over een strafbaar feit waarvan hun kind werd verdacht en over zou worden gehoord. Direct daarna is het kind van school door de politie opgehaald. Ouders en kind hadden daardoor geen tijd gehad om elkaar te spreken. De politie zal daarvoor zijn redenen hebben, maar ik heb daar best moeite mee, zolang een kind alleen verdachte is. Dit soort vragen stel ik nu op het politiebord. Daar zitten de mensen die de regels daarover moeten toepassen. Hopelijk heb je iets aan de volgende link.

    http://beta.prikpagina.nl/read.php?f=18&i=177243&t=177243

  • Ilona L.

    Wat de regels zijn weet ik niet, wat ik wel weet is dat onze dochter benaderd werd om te getuigen en dat wij ingelicht werden met de duidelijke vermelding dat ze ons er niet bij wilden hebben. Ja daag, een 16 jarig kind moet je nog begeleiden, dus het gesprek hebben wij uitgesteld totdat wij erbij konden zijn.

    Opletten te allen tijde.

    Ilona

  • jk

    Dank je wel Zwannie voor het antwoord en de link.

    Ik heb nog een prikpagina gevonden die op dit soort vragen mogelijk ook antwoordt kan geven.

    Advocaten, prikpagina.

    http://www.prikpagina.nl/list.php?f=844

    groet jk.