doubleren

  • Heleen

    Hoe vaak mag een kind doubleren op de basisschool? Zijn hier bepaalde (wettelijke) regels voor? Is een verlengde kleuterperiode gelijk aan doubleren?

  • M Lavell

    Het kind moet van de basisschool af uiterlijk aan het einde van het schooljaar waarin het 14 jaar wordt. Doubleren hoort eigenlijk niet. Leerlingen horen in 8 jaar de basisschool te doorlopen. Wie aan het einde van de rit nog niet klaar is, die mag nog even blijven.

    Maar in de praktijk komt doubleren nog wel voor. En of dat nu in de kleuterklas is of niet, het leidt allemaal tot een verlengde basisschoolperiode (langer dan 8 jaar) en is dus doubleren of zittenblijven.

    Zie: http://www.ouders.nl/mond2005-kleuteren2.htm

  • Heleen

    Dank je wel voor je reactie.

  • zx

    vc

  • Lilian de Vrij

    Onze zoon heeft op de basisschool 2 keer groep 2 gedaan, aangezien de school vond dat hij nog niet aan groep 3 toe was en omdat er taalproblemen zijn

    hiervoor krijgt hij op school ook logopedie (rugzakje). Nu zijn er twijfels op school of hij wel door kan naar groep 4, met name zijn er nog taalproblemen.

    Op school wordt nu verteld dat hij niet meer kan doubleren, omdat hij in groep 2 al gedoubleerd heeft.

    Wij vinden dat als ouders vreemd, omdat dit eigenlijk nog een kleuterschool is.

    Klopt het dat je op een basis school maar 1x kunt doubleren, of heeft de school hierin een vrije keuze ?

    Advies van school is eventueel speciaal onderwijs laten volgen, hierin willen we nog meewachten, vinden dit toch iets te vroeg, onze zoon gaat graag naar school

    wij hebben niet de indruk dat hij zogezegd vast loopt.

    Wat is jullie advies ?

    Alvast bedankt.

    met vriendelijke groet,

    Lilian de Vrij

  • jessica

    Wij willen dat onze dochter groep 8 nog een keer overdoet. Diverse testen bevestigen ons verzoek. Daarnaast is zij een jonge leerling (7 okt.). School wil niet meewerken. Wie bepaald uiteindelijk of zij mag doubleren?

  • Jels

    Wij willen onze dochter in groep 7 laten doubleren, zodat zij de achterstand (zij doet haar hoofdvakken op niveau groep 6) kan inhalen.

    Zij heeft echter al een jaar extra gekleuterd in groep 2. Zij heeft bijles buiten school en is nog steeds leerbaar volgens school. Mag school het doubleren in groep 7 weigeren?