Gezocht: mensen die dit herkennen en weten een plan van aanpak/ behandelmethode

Hallo.

Onze dochter van bijna 7 zit voor de 2e jaar in groep 2.

Zij is 9 weken te vroeg geboren. Medisch gezien gaat het goed. Wat achterstand gehad in de fijne motoriek. Zij heeft logopedie en ergotherapie. Echter het volgende probleem:

Vanaf groep 1 hebben wij als ouders aangegeven dat er toch een 3e moet kijken naar haar algemene ontwikkeling voor als het nodig zou zijn dat ze dan extra begeleiding bv RT zou krijgen. De school vond dat niet nodig maar door ons aandringen heeft een onafhankelijke school adviesbureau ( in opdracht van de school ) haar in begin van groep 2 kort tijdig geobserveerd. Hieruit is gekomen dat wij ons geen zorgen hoefden te maken.

Bijna aan het einde van groep 2 vond de school het beter dat zij groep 2 een extra jaar over zou doen gezien haar ontwikkeling. Wij waren hier niet blij mee echter de school had ons overtuigd dat zij straks sterker naar groep 3 zou kunnen gaan. Ons leek het beter dat ze eventueel als het nodig zou zijn groep 3 over te doen.

De 1e drie maanden van het extra jaar van groep 2 zagen wij totaal geen vooruitgang en hebben toen besloten om onze dochter op eigen kosten te laten testen door een orthopedagoog.

Hieruit kwam dat zij een algemene ontwikkeling achterstand heeft van 1,5 jaar. Er zijn geen gedragsproblemen geconstateerd. Ook niet in de vorm van autistisch gedrag.

Wat wel op valt is dat zij emotioneel bij is en geen kleutergedrag vertoont.

Speciaal onderwijs is niet aan de orde.

Nu zijn wij aan het inventariseren wat de beste behandelmethode is om deze achterstand in te halen. Echter de school werkt niet echt mee. Extra begeleiding is onmogelijk omdat de school de middelen niet heeft. ( geen klassenassistent ect )

Nu gaat zij 1 uur per week ( in schooltijd, buiten school ) naar een orthopedagoog voor extra begeleiding.

Wij zijn nu bezig om een ?Rugzakje? aan te vragen. Waarschijnlijk valt zij onder Cluster 2.

Echter er moet veel gerapporteerd worden. Zo moet o.a. de logopediste div testen afleggen. Dit neemt weken in beslag.

Wie heeft zoiets ook meegemaakt en wie kan ons advies geven over een plan van aanpak / behandelmethode?

Graag willen wij in contact komen met deze ouders of adviseurs

Wij weten dat ieder kind anders is maar op dit moment weten wij het even niet meer.

Bij voorbaat dank.

Lieke