help

  • monique

    Hallo wie kan mij vertellen welke middelbare school opleiding je nodig hebt om dierenarts te worden ??????

  • erik

    Toegang tot de opleiding Diergeneeskunde

    Vooropleiding

    Onderstaande diploma's geven toelating tot de loting voor de opleiding aan de faculteit Diergeneeskunde:

    een VWO-einddiploma met het profiel ‘natuur en gezondheid’of ‘natuur en techniek (met biolgie 1 en 2)’, of een oud VWO-eindiploma met de vakken natuur- en scheikunde, biologie en wiskunde (A of B) in het eindexamenpakket. Ontbreken er vakken dan moeten die worden aangevuld door het halen van een deelcertificaat of een vergelijkbaar erkend zoals ccvn en ccvs.

    een universitair propedeutisch diploma (behaald na 1 september 1982) of een universitair doctraal- of ingenieursdiploma. Aanvullende eis bij beide is dat de vakken natuurkunde 1, scheikunde 1, biologie 1,2 en wiskunde B1 aantoonbaar zijn afgelegd op VWO eindexamenniveau.

    een propedeutisch- of einddiploma van een HBO- Opleiding, afgegeven door een onder de WHW vallende hogeschool. Aanvullende eis is dat de vakken natuurkunde 1, scheikunde 1, biologie 1,2 en wiskunde B1 aantoonbaar zijn afgelegd op VWO eindexamenniveau.

    Om toegelaten te worden tot de loting voor de opleiding Diergeneeskunde moeten in alle gevallen de vakken natuurkunde 1, scheikunde 1, biologie 1,2 en wiskunde B1 aantoonbaar zijn afgelegd op vwo-eindexamenniveau.

    Andere diploma's

    Voor vragen over toelating op grond van andere diploma's kan contact worden opgenomen met de afdeling Onderwijs- en Studentenzaken van de faculteit Diergeneeskunde Postbus 80.163, 3508 TD Utrecht, tel. 030-2534858/1446, fax: 030-2534121, e-mail adres: c.teusink@vet.uu.nl