Een noodkreet uit het onderwijs

  • Karl Rüppjössack

    Graag zou ik reacties hebben op mijn stukje “Een noodkreet uit het onderwijs”, geplaatst op karlruppjossack.web-log.nl Alvast bedankt.

    Karl

  • Karel de Gucht

    Inderdaad is in het verleden vele malen “de goede ouwe tijd” verheerlijkt ten nadele van de toenmailige huidige tijd. Achteraf bleek het mee te vallen en bleek de toenmalige “huidige” tijd toch goede dingen voort te brengen. De jaren nul zullen dat ook doen, maar op bepaalde belangrijke punten zijn we als Nederland en Westerse wereld enorme flaters aan het slaan en ons voor aan het bereiden op een nieuw soort Middeleeuwen met een teruglopende kennis. Deze zal zich terugtrekken in het bedrijfsleven en een woud van achterstandswijken en verloederde publieke ruimte achterlaten, die zijn weerga in de geschiedkunde niet kent. De clichématigheid van “de goeie ouwe tijd” ten spijt, mogen we niet de fout maken, dat in clichés soms waarheid schuilt.

    De aangehaalde voorbeelden werden vroeger ook nog gekend door de goede MAVO-leerling. Naast de verdwenen erudiete leraar is er nog een diersoort uitgestorven in het onderwijs: de zojuist genoemde goede MAVO-leerling.

    Men Karl Ruppjössack, är det inte bättre att åtevända till ditt omälskade Sverige, var undervisningen inte heller är så bäst som det skulle behöra vara, men var det inte heller också är inte så illamående som i Nederländerna? Undervisningstekniskt har du anlandet här i ett helvete.